4H - Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa

Mini-ledare

Mini-ledare

Är första steget i Stora Skuggans 4H-gårds ledarprogram. Mini Ledare kan man bli från att man är 11 år gammal. I augusti varje år så hålls en utbildning som är obligatorisk för att man ska få bli mini ledare. kurserna hålls av våra ungdomsledare. Mini ledarnas roll på gården är ta hand om de yngre medlemmarna på gården och se till att de trivs. Hjälpa till på läger, ponnyvarv, marknader och vara gårdsvärd. Som mini ledare är man också ett ansikte utåt mot besökare och man får gärna visa de runt på gården. Mini ledarna får rabatt på vissa aktiviteter såsom läger och övernattningar, dvs betalar halva avgiften.

Är du intresserad av att bli mini ledare kan du ta kontakt med en av mini ledarnas handledare:

Mail: storaskuggans.miniledare@hotmail.com 

Fredrika Frid-ungdomsledare

Astrid Hallén-ungdomsledare

Anna Segerström-personal

Har du gått gårdsvärdsutbildningen och vill hjälpa till som gårdsvärd under helgerna så hör av dig till Jr.ledarna som har hand om detta på: gardsvardar@gmail.com

Vad innebär det att vara gårdsvärd?

–          Som gårdsvärd kommer man till gården en lördag eller söndag enligt ett rullande schema och tar hand om besökarna och svara på deras frågor och berättar vart djuren är. Vill man gå runt eller följa med någon och visa vart ett speciellt djur är så går det jättebra. Det kan finnas många besökare som undrar varför man inte får gå in i stallet eller varför gårdsområdet är avstängt och då är det er uppgift att förklara det på ett bra och trevligt sätt. Varje helg är det en Jr. ledare som är ansvarig och finns som stöd/hjälp för gårdsvärdarna. 

Hösten 2018 är följande kurser planerade:

  • Miniledarutbildning: kursen är gratis, endast medlemsskap krävs.
  • Gårdsvärdsutbildning
  • LEDARTRÄFFAR Ledarträffarna är till för alla från 11 år som är ledare i klubben. Tillsammans hittar man på olika aktiviteterna.

Klicka HÄR för att se datum för kurserna denna termin.

Välkomna!