Okategoriserade

DM i bruksridning 2 oktober

I söndags var några av våra duktiga ungdomsledare iväg på tävling. Tävlingen hölls på Hästa 4H lantbruk i Kista och det var 24 starter i olika klasser. Tävlingen heter bruksridning och det var DM= distrikts mästerskap. De som vinner respektive klass går vidare och tävlar för sitt distrikt i SM= Sverige mästerskap. Bruksridning är som avancerade ”dressyr moment”, det kan vara allt från att gå över en pressening som ligger på marken, hoppa små hinder, rygga hästen i 90 graders vinkel utan att nudda kanterna, gå över en bro, flytta en höpåse från ett ställe till ett annat mm. Detta sker i hästens alla olika gångarter, skritt, trav och galopp och är inte så lätt som det låter. Ryttare och häst måste vara väldigt samspelta och hästen måste lita på sin ryttare. Tjejerna och hästarna var jätte duktiga. Varken hästar eller tjejerna hade tävlat förut så vi är väldigt imponerade att det gick så bra. Med på tävlingen var även några av våra duktiga mini ledare som agerade hästskötare och hjälpte till med allt möjligt. Vi hade även en super hejjarklack med som bestod av både gamla och unga från gården. Hästarna hade fått nya fina schbrack att ha under sadeln från Stenbergs Läder och alla hade gårdens nya klubbjackor så vi var mycket bra representerade. Allt detta hade dock  inte kunnat ske eller blivit så bra som det blev om det inte hade varit för våra otroliga eldsjälar Eliza Jones och Anna Öhman som har tränat och peppat både tjejerna och hästarna, hämtat transport, kört de till tävling, fått med all utrustning och stöttat tjejerna hela vägen.. NI ÄR HELT OTROLIGA OCH VI ÄR SÅ GLADA ATT NI FINNS….
STOR TACK TILL ALLA SOM GJORDE DENNA DAG SÅ FANTASTISK, här kommer lite bilder: