Ledare

Mini-ledare- Är första steget i Stora Skuggans 4H-gårds ledarprogram. Mini-ledare kan man bli från att man är 11 år gammal. I september varje år så hålls en utbildning som är obligatorisk för att man ska få bli mini-ledare. Kurserna hålls av våra ungdomsledare. Mini-ledarnas roll på gården är ta hand om de yngre medlemmarna på gården och se till att de trivs, hjälpa till på läger, ponnyvarv, marknader osv. Som mini-ledare är man också ett ansikte utåt mot besökare och man får gärna visa de runt på gården. 

 

Jr-ledare- Juniorledarna är våra ovärderliga ideella ungdomar mellan 14 och 16 år. De väljs årsvis av alla medlemmar på årsmötet. Under året hjälper de till med gårdens verksamhet; håller djurskötargrupper, anordnar marknader, har övernattningar och kurser, med mera. Varje aktivitet som anordnas ger poäng.

 
Som belöning kan de få åka på en premieresa tillsammans med juniorledare från andra 4H-klubbar i Stockholm. Resan går till någonstans i Europa, senast gick den till Berlin där man besökte olika cityfarms. För att få åka på resan krävs att samlat 100 poäng. Blir man vald till juniorledare har man ett ärofyllt uppdrag! De som väljs är ofta ungdomar som länge engagerat sig på gården och visar på mycket bra ledaregenskaper. Varje år väljs mellan 3 och 6 juniorledare.

Ungdomsledare- Stora Skuggan 4H-gård har en lång tradition av att skola fram ledare. För varje år slår vi rekord i hur många ledare vi har i klubben. Vi är nu uppe i över 150 stycken, vilket vi inte kan vara annat än både stolta och glada över.

 

Ungdomsledare kan man bli om man inte blir vald som juniorledare eller när man har avslutat sitt uppdrag som juniorledare. Som ungdomsledarna hjälper till med aktiviteter såsom djurskötargrupper, läger osv. Man är även med och håller i utbildningar för miniledare. Om man vill engagera sig ännu mer finns även möjligheten att vara handledare för de yngre ledarna, 4H-företagen, ledarträffarna och mycket mer. Som ungdomsledare väljer du själv hur mycket eller lite du vill engagera dig!

 

Missa inte våra utbildningar, klicka här Kurser & träffar!!!

 

Handledare för alla våra FANTASTISKA ledare är:

Frida Fridheim och Anna Segerström

Vill du bli ledare på gården eller har en fråga, maila: storaskuggan@4h.se

JR. LEDARE FÖR 2023 ÄR:

Kerstin Frössén

Isabella Leksell

Ia Neo

Louise Alm

Selma Brolinsson

Eva Jackert