Ridläger

RIDLÄGER FÖR BARN OCH UNGA

Läger med hästar, bland det bästa som finns! Träffa gårdens alla snälla islandshästar som vi tar hand om under veckan. Vi kommer att blanda ridpass på banan och i terräng med teoripass och skötsel. Du träffar nya kompisar och det blir lekar och annat skoj. 

 

Våra ridläger är TISDAG-FREDAG kl. 9-15 om inget annat anges i anmälan, lunch tar man med sig själv. Man måste vara 10 år fyllda för att gå på ridläger.

 

Hjälm finns att låna på gården, bra att ha skor av jordpurstyp och bekväma kläder. Viktigt om man rider på annat stall att tvätta skor och utrustning innan man kommer. Säkerhetsväst kan man ta med själv om man vill ha det när man rider.

VT 2024 kommer vi erbjuda följande ridläger för barn och unga:

RIDLÄGER/TRÄNINGSLÄGER FÖR VUXNA

Vi varierar ridning på bana och i terräng med fokus på samspelet mellan häst och ryttare. Målet är att utveckla och finslipa sin ridning under dessa dagar.  Lunch går vi tillsammans och äter på Värdshuset, det ingår i kursavgiften.

Med ”vana ryttare” menas att man ska kunna rida hästen obehindrat i skritt, trav/tölt och galopp i terräng. Man ska även kunna rida hästar som är pigga och framåt. Viktgräns: 75kg

VT 2024 kommer vi erbjuda följande ridläger/träningsläger för vuxna:

Nedan finns flera alternativ för dig som är vuxen och ridvan. Både ridläger men även uteritter, clinics mm. 

Med GOD ridvana menas att man ska kunna rida hästen obehindrat i skritt, trav/tölt och ha provat att galoppera ute i terräng. Man ska även kunna rida hästar som är pigga och framåt.