Uppfödning av Fransk vädur

Stora Skuggans 4H-Gård bedriver uppfödning på kaninrasen Franskvädur sedan 2007. Vi avlar på färgerna: Blå, Madagaskar och Isabella, helfärgade eller mantlade.  Vi försöker ta 2 kullar per år beroende på hur många honor vi har i avel.

 

Vill ni köpa kanin hos oss  så kan ni ställa er i vår kölista, maila då vad ni har för önskemål om kön, färger, om ni ska ha den som sällskap eller till avel osv.

 

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta gården och prata med Anna Segerström eller Kina Flodin. Kontaktuppgifter hittar du HÄR. Vill du följa våra Franska vädurar på intagram, klicka HÄR! 

 

På gården bor nu franska vädurarna Vigor, Erik och Klara. Vigor har varit avelshane hos oss under 2019 & 2020 men är nu kastrerad. 

 

Vi har nu två kaninungar till salu på gården, båda är hanar födda 1/5-2022

Den Franska väduren

Är en av jätteraserna och väger mellan 5,5 och 8 kilo som fullvuxna. De är alltså stora kaniner, och ofta väldigt lugna och trevliga. Kaninerna trivs i grupp och vi ser gärna att man har minst två kaniner tillsammans.

 

Eftersom Franska väduren är så stor så kräver den en stor yta att vara på. Det är att föredra att kunna ha kaninerna i ex. lekstugor med tillhörande rastgård, då mår de som bäst.

 

För oss är det viktigt att vi avlar på friska och meriterade individer. Därför ställs alla våra avelsdjur ut samt stambokförs. En av gårdens eldsjälar Kina Flodin är med och driver vår avel och ställer ut våra kaniner.

 

Alla kaniner som säljs har stamtavla samt är öronmärkta. Vi är registrerade i Sveriges Kaninavelsföreningars riksförbund som kaningård och har tre certifierade kaninuppfödare på gården, en kurs via jordbruksverket.