Kaninungar

Stora Skuggans 4H-Gård bedriver uppfödning på kaninrasen Franskvädur sedan 2007 och även Gotlandskanin.

 

På gården bor våra två franska vädurs avelshonor, Harriet och Hilma som båda är viltgrå och födda 2024. Vi har en egen fransk vädurs avelhane som heter Ansgar , han är viltgrå manteltecknad och född 2023. Vi har ingen egen Gotlandskaninhane utan lånar in från andra uppfödare. Vår Gotlandshona heter Saga och är är brokad zobelsiames blå och född 2024.

 

Franska väduren räknas till jätteraser och väger mellan 5-8kg som fullvuxna. Gotlandskaninen är lite mindre och väger mellan 2,5-4 kg som fullvuxna. Det är att föredra att kunna ha kaninerna i ex. lekstugor med tillhörande rastgård, då mår de som bäst.

Kullar 2024

Vi säljer helst kaniner tillsammans om man inte redan har en kanin då de trivs bäst i grupp. Alla kaniner är välhanterade och man får med sig stamtavla eller genbanksintyg, övergångsfoder och allmän info när man köper kanin hos oss.

  • Gotlandskaninungar födda 2024-06-14, kommer vara redo att hitta nya familjer 9/8-24
  • Franska vädurs kaninungar födda 2024-06-18, kommer vara redo att hitta nya familjer 13/8-24 (vi väntar även en till kull)

Följ oss på instagram för bilder! 

 

Vi är registrerade i Sveriges Kaninavelsföreningars riksförbund som kaningård och har tre certifierade kaninuppfödare på gården, en kurs via jordbruksverket. 

Vill ni köpa kanin hos oss  så kan ni ställa er i vår kölista, maila då vad ni har för önskemål om kön, färger, om ni ska ha den som sällskap eller till avel osv. Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta gården , kontaktuppgifter hittar du HÄR.