Ridgrupper

Stora Skuggans 4H-gård har ridgrupper för medlemmar, både barn, från 9 år och vuxna, maxvikt för ryttare är 75 kg. Grupperna är indelade efter ridvana och till viss del ålder. Grupperna har max 4 elever, vilket gör att man får mycket stöd och kan utvecklas i sin ridning.

 

Vi rider främst ute i naturen här på Norra Djurgården, där vi tränar på samspelet mellan häst och ryttare och islandshästens gångarter. Under terminens gång rider vi även några tillfällen på vår ridvolt där man kan träna mer på sitsen, fina ridhjälper, ridvägar, inverkan på hästen och balansen.  

I nybörjargrupperna rider vi till en början på ridvolten för att lära oss samarbetet med hästen, hur man svänger, stannar, bromsar och går framåt med hästen. Vi tränar även mycket balans och det är viktigt att eleverna känner att de har en bra kommunikation med sin häst innan vi beger oss ut i naturen där vi fortsätter med övningarna i skog och mark.

 

Vi delar in terminen så här: kvällsgrupper rider april-juni samt augusti-oktober. Vintergrupper dagtid för vuxna rider november-slutet på mars. 

Vi har för tillfället inga platser lediga i våra ridgrupper. Vår kö är full men står du redan i kön behåller du sin plats. Dock behöver du återanmäla ditt intresse i januari resp. augusti annars tar vi bort dig från kölistan!