4H - Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa

Ridgrupper

Ridgrupper

Vi har nu några platser kvar i våra ridgrupper under vintersäsongen under dagtid för vuxna med ridvana/viss ridvana:  FULLT

Datum: v. 5-13, man kan välja att rida tisdagar eller torsdagar kl. 8.30-9.25 (samling 30 min innan). Kostnad: 2560 kr, anmälan gör du HÄR!

Sedan 2012 har vi på Stora Skuggans 4H-gård ridgrupper för medlemmar, både barn, från 9 år och vuxna, maxvikt för ryttare är 75 kg. Grupperna är indelade efter ridvana och till viss del ålder. Grupperna har max 4 elever, vilket gör att man får mycket stöd och kan utvecklas i sin ridning. Det finns hästar med olika temperament och viljor och därför kan det anpassas efter vilken nivå man är på. Vi rider främst ute i den vackra naturen här på Norra Djurgården, där vi tränar på samspelet mellan häst och ryttare och islandshästens gångarter. Under terminens gång rider vi även några tillfällen på vår ridvolt där man kan träna mer på det finstilta som sitsen, fina ridhjälper, ridvägar, inverkan på hästen och balansen.  Ridledarna för grupperna har lång erfarenhet av ridning både på storhäst och islandshäst.

I nybörjargrupperna rider vi till en början på ridvolten för att lära oss samarbetet med hästen, hur man svänger, stannar, bromsar och går framåt med hästen. Vi tränar även mycket balans och det är viktigt att eleverna känner att de har en bra kommunikation med sin häst innan vi beger oss ut i naturen där vi fortsätter med övningarna i skog och mark.

Vill du ställa dig i kö gör så här:

Vill man börja rida i en ridgrupp så skickar man sin intresseanmälan till storaskuggan2@hotmail.com. Skickar ni anmälan i januari så gäller den för vårterminen, skickar ni i augusti gäller anmälan för höstterminen. Vill ni fortsätta behålla er köplats behöver ni maila in varje termin för att visa fortsatt intresse så att vi vet. Viktigt att skriva ålder samt vilken nivå man rider på eller om  man är nybörjare. 

Medlemskap krävs för alla gårdens aktiviteter.