4H - Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa

Ridgrupper

Info om våra RIDGRUPPER

Vi har för tillfället inga platser lediga i våra ridgrupper. Vi delar in terminen så här: kvällsgrupper rider oftast april-juni samt augusti-oktober. Vintergrupper dagtid för vuxna rider oftast november-slutet på mars. 

Stora Skuggans 4H-gård har ridgrupper för medlemmar, både barn, från 9 år och vuxna, maxvikt för ryttare är 75 kg. Grupperna är indelade efter ridvana och till viss del ålder. Grupperna har max 4 elever, vilket gör att man får mycket stöd och kan utvecklas i sin ridning. Vi rider främst ute i den vackra naturen här på Norra Djurgården, där vi tränar på samspelet mellan häst och ryttare och islandshästens gångarter. Under terminens gång rider vi även några tillfällen på vår ridvolt där man kan träna mer på det finstilta som sitsen, fina ridhjälper, ridvägar, inverkan på hästen och balansen.  

I nybörjargrupperna rider vi till en början på ridvolten för att lära oss samarbetet med hästen, hur man svänger, stannar, bromsar och går framåt med hästen. Vi tränar även mycket balans och det är viktigt att eleverna känner att de har en bra kommunikation med sin häst innan vi beger oss ut i naturen där vi fortsätter med övningarna i skog och mark.

Vill du ställa dig i kö? Gör så här:

Vill man börja rida i en ridgrupp så skickar man sin intresseanmälan till storaskuggans4hgard@telia.com. Skickar ni anmälan i januari så gäller den för vårterminen, skickar ni i augusti gäller anmälan för höstterminen. Vill ni fortsätta behålla er köplats behöver ni maila in varje termin för att visa fortsatt intresse så att vi vet. Viktigt att skriva ålder samt vilken nivå man rider på eller om  man är nybörjare. 

Medlemskap krävs för alla gårdens aktiviteter.

Tyvärr är det Fullt