Ridgrupper

Stora Skuggans 4H-gård har ridgrupper för medlemmar, både barn, från 9 år och vuxna, maxvikt för ryttare är 75 kg. Grupperna är indelade efter ridvana och till viss del ålder. Grupperna har max 4 elever, vilket gör att man får mycket stöd och kan utvecklas i sin ridning.

 

Vi rider främst ute i naturen här på Norra Djurgården, där vi tränar på samspelet mellan häst och ryttare och islandshästens gångarter. Under terminens gång rider vi även några tillfällen på vår ridvolt där man kan träna mer på sitsen, fina ridhjälper, ridvägar, inverkan på hästen och balansen.  

 

I nybörjargrupperna rider vi till en början på ridvolten för att lära oss samarbetet med hästen, hur man svänger, stannar, bromsar och går framåt med hästen. Vi tränar även mycket balans och det är viktigt att eleverna känner att de har en bra kommunikation med sin häst innan vi beger oss ut i naturen där vi fortsätter med övningarna i skog och mark.

Vill du ställa dig i kö? Gör så här:

 

Vill man börja rida i en ridgrupp så skickar man sin intresseanmälan till storaskuggans4hgard@telia.com. 

 

Vi behöver veta:

  • Namn och kontaktuppgifter
  • Ridvana (så utförlig som möjligt)
  • Om man kan rida dagtid resp kvällstid.

Vill ni fortsätta behålla er köplats behöver ni maila in i januari varje år för att visa fortsatt intresse. 

 

Medlemskap krävs för alla gårdens aktiviteter.

Vi har för tillfället inga platser lediga i våra ridgrupper.

Vi delar in terminen så här: kvällsgrupper rider april-juni samt augusti-oktober. Vintergrupper dagtid för vuxna rider november-slutet på mars.