LEDARTRÄFFAR & UTBILDNING

LEDARTRÄFFAR:

Under höstenn kommer vi att fortsätta med våra ledarträffar som är för alla ledare på gården. Varje tilfälle har ett tema, det kan var allt från fördjupning om djurslagen på gården till tårtbakartävling. Varje träff är kl. 18-19.30 och vi går tillsammans till t-banan efteråt.

Ledare för våra träffar är Felicia Firdheim,  Amla Råström och Astrid Hallén

Det kostar ingenting men du behöver anmäla dig genom att klicka på datumen ovan!

MINILEDARUTBILDNING: Är första steget i Stora Skuggans 4H-gårds ledarprogram. Miniledare kan man bli från att man är 11 år gammal. I september varje år så hålls en utbildning som är obligatorisk för att man ska få bli miniledare. Kurserna hålls av våra ungdomsledare. Miniledarnas roll på gården är ta hand om de yngre medlemmarna på gården och se till att de trivs, hjälpa till på läger, grupper, marknader osv. Som miniledare är man också ett ansikte utåt mot besökare och man får gärna visa dem runt på gården.

 

Tänk på att det är begränsat antal platser, all info står in i anmälan!

Har du några frågor går det bra att maila, storaskuggan@4h.se

HELGSKÖTARUTBILDNING: är både teoretisk och praktisk utbildning i djurskötsel anpassat till de djurslag vi har på gården. För att gå utbildningen måste du vara minst 18 år gammal. Utbildningen är gratis, förutom medlemskap i Stora Skuggans 4H-klubb som ni ska teckna HÄR innan kursen!

Att vara helgskötare innebär att du som vuxen (tillsammans med andra vana helgskötare) ansvarar för djurens skötsel på helgdagarna. Arbetet är ideellt. Tiderna är 8-15 lördag och söndagar, under lov och röda dagar är det heldag 8- ca.18 enligt ett rullande schema. Det blir ungefär var 5-6:e vecka, lite beroende på hur aktiv du själv vill vara.

Det är obligatoriskt att gå både den praktiska och den teoretiska delen för att bli helgskötare. Utbildningen innehåller följande:

  • Praktisk och teoretisk djurskötsel
  • Rasteori – historia
  • Djurens beteende – hantering
  • Foderteori
  • Säkerhet på gården
  • Sjukdomar
  • 4H´s Organisation och historia

Datum: Nytt datum för sista tillfället kommer under våren. 

Anmälan sker till: storaskuggan@4h.se

Hjärtligt välkommen!