Kurser/föreläsningar

Kurser VT 22

STICKCAFÈ:

Nytt för i år är att vi tänkte starta ett stickcafé för alla som tycker om att sticka eller kanske vill lära sig! Vi börjar med ett tillfälle och kommer fylla på med nya datum vartefter. Såhär funkar det: Du tar med dig allt du behöver, garn, stickor, beskrivning och ett glatt humör. Vi ses på gården där det serveras lite lättare mat till självkostnadspris och tillsammans stickar vi, pratar och umgås.

 

  • ONSDAGEN DEN 9/3 kl. 18.00-19.30

Monica och Mette som båda är riktiga stickarproffs kommer finnas på plats och vara behjälpliga. Vill ni har tips och råd eller har frågor innan så är det bara att höra av er till gården.  Anmäl här!

Hoppas vi ses där!

LEDARTRÄFFAR:

Under våren kommer vi att fortsätta med våra ledarträffar som är för alla ledare på gården. Varje tilfälle har ett tema, det kan var allt från fördjupning om djurslagen på gården till tårtbakartävling. Varje träff är kl. 18-19.30 och vi går tillsammans till t-banan.

Ledare för våra träffar är Amla Råström och Astrid Hallén

Det kostar ingenting men du behöver anmäla dig till: felicia.fridheim@4h.se   

MINILEDARUTBILDNING: Är första steget i Stora Skuggans 4H-gårds ledarprogram. Mini-ledare kan man bli från att man är 11 år gammal. I september varje år så hålls en utbildning som är obligatorisk för att man ska få bli mini-ledare. Kurserna hålls av våra ungdomsledare. Mini-ledarnas roll på gården är ta hand om de yngre medlemmarna på gården och se till att de trivs, hjälpa till på läger, grupper, marknader osv. Som mini-ledare är man också ett ansikte utåt mot besökare och man får gärna visa de runt på gården.

  • Nästa utbildning i september 2022

Fortbildning för helgskötare:

I vår kommer vi anordna tre stycken fortbildningar för er som redan är helgskötare på gården. Det är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer och träffa andra helgskötare.

 

Kursledare för de första två utbildningarna är Anna Segerström som arbetar sen 20 år tillbaka på gården som djuransvarig.

 

Föreläsningen om Jämtgetter kommer vår alldeles egna biolog Ulf Carlberg att hålla i. Det Ulf inte kan om jämtgetter är inte värt att veta! Vi hoppas att så många som möjligt kan delta.

 

Anmälan gör ni på länken nedan!