Okategoriserade

Viktigt meddelande!

En mindre del av 4H- gårdens kaninbesättning har drabbats av ett virus som heter RHDV dvs. kaningulsot. Viruset är mycket smittsamt, till andra kaniner, men smittar INTE människor eller andra djur enligt Statens veterinärmedicinska anstalt.

Om du har kaniner hemma bör du ta kontakt med personalen på 4H-gården för vidtagande av åtgärder innan du kommer hit, då du annars kan ta med dig smittan hem.
 
4H-gården har gjort allt för att slippa drabbas av detta virus, bl.a. vaccinerat kaninerna mot viruset.
 
Tyvärr drabbades vi ändå, då det inte fanns tillräckligt fullgott vaccin vid denna tidpunkt.
 
Vi kommer som försiktighetsåtgärd ha kaninerna inne i stallet och stallet är därför stängt för besökare en viss tid framöver, men det går utmärkt att komma hit och titta på djuren ute i hagarna och eventuellt gå in i de andra stallarna.
 
Varma hälsningar styrelse och personal  på Stora Skuggans 4H-gård!