Okategoriserade

Pressmeddelande

Pressmeddelande från Stora Skuggans 4H-gård:

Stora Skuggans 4H-gård har drabbats av en mycket stor nedskärning från Östermalms stadsdelsnämnd i år.

Nära hälften av bidraget har skurits ner, från 400 000 till 250 000 kronor. – 4H-gården kan i värsta fall tvingas att dra ner på hela verksamheten, inklusive antal djur, säger Annika Jansson verksamhetsansvarig.

4H-gårdens styrelse, personal och ledare är djupt besvikna över att nämnden inte värdesätter den här typen av verksamhet som är så sällsynt – och så viktig – i storstan. Trots att 4H-gården har drabbats hårt av den gångna sommarens värmebölja och torkan, med mycket höga priser på foder och beten som varit uttorkade – vilket ledde till att gården i somras tvingades stödfodra djuren – så väljer Östermalms stadsdelsnämnd nya ledning med ordförande Andrea Ström, (M), i spetsen nu att dra ner på bidraget utan någon som helst förvarning.

Stora Skuggans 4H-gård är mycket viktig för Östermalms stadsdel och en oerhört välbesökt verksamhet.

Många barn och ungdomar med funktionsnedsättningar är verksamma på gården

  • Nedskärningen riskerar att drabba även dem. Alla kanske inte kan vara kvar, vilket vore otroligt tråkigt, säger Annika Jansson. Djurbesättningen på gården består till stora delar av utrotningshotade svenska lantraser. Om inte stadsdelsnämnden omprövar sitt beslut kan 4H tvingas minska antalet djur i framtiden.

Den förra politiska ledningen vid Östermalms stadsdelsnämnd värdesatte Stora Skuggans 4H-gård på ett helt annat sätt, säger Annika Jansson verksamhetsansvarig. Kontakta verksamhetsansvarig Annika Jansson Tel +46 7 303 219 62

Vill du lyssna på Radio Stockholms intervju med Annika Jansson kan du göra det HÄR (2:41:0 in i programmet)