Nyheter

Höstterminen är nu här!

Vilken sommar vi har haft! Varje vecka har det varit fullt med glada medlemmar som tagit hand om alla djuren, fått nya kompisar , lekt lekar och massor med annat kul!  Men nu är vi redo för höstterminen och äntligen är hemsidan uppdaterad med massor av aktiviteter. Vi hoppas att ni alla ska hitta något som passar!    Lördag den 17 september är det Nationella 4H-dagen och vi kommer ha öppet hus med café, försäljning, klapphörna och mycket mer! Tider och mer info kan ni hitta på vårt evenemang på facebook!   Hoppas vi ses!

Läs mer »

SOMMARLOV

Under sommaren är gården fylld av härliga medlemmar som går på läger, tar hand om djuren, träffar nya och gamla kompisar, leker och lever 4H-liv.   Som besökare är man välkommen att titta på djuren i hagarna som vanligt men stallet är stängt när lägret är där. Under sommaren går djuren ute på bete och kan vara utspridda på hela området så det kan vara en bit att gå om man vill se alla. Vill man fika eller äta något kan man gå till SKAFFERIET eller STORA SKUGGANS VÄRDSHUS se deras öppettider genom att klicka på länkarna.   Höstens kurser och aktiviteter släpps vecka 33 och det går inte att ställa sig på kö, anmäla intresse eller göra en anmälan förrän hemsidan är uppdaterad. Håll utkik på våra sociala medier FACEBOOK & INSTAGRAM  GLAD SOMMAR önskar vi på Stora Skuggans 4H-gård

Läs mer »

Babyboom…

Det har hänt mycket sedan sist… Lamnigen är i full gång och än så länge är det Rut, Ingela och Ines som har lammat och fått sex lamm totalt. Idun, Indra och Bärta har inte lammat ännu och vi väntar med spänning.    Getterna Teddy och Freja fick i helgen varsin getkilling. Alla mår bra och går inne nu under några dagar för att landa i sin modersroll.    Utöver detta så väntade vi också kaninungar och på dagen fick vår franska vädurshona Klara 10 stycken fina kaninungar.   Snart kommer ni att få träffa alla ute i deras hagar men ni får ha lite tålamod till dess!

Läs mer »

En liten uppdatering…

Våren var här men idag bjuds det på riktigt aprilväder…  Hästarna har börjat fälla all vinterpäls, gräset hade börjat spira lite och magarna växer på de flesta djuren.     Getterna är beräknade att börja killa den 11/4 Fåren är beräknade att börja lamma 23/4 Kaninungar är beräknade den 1/5 Kalv är beräknad 31/7 Nu längtar vi tills det är dags! Vi kommer uppdatera våra sociala medier så håll koll där! Föregående Nästa

Läs mer »

Tack till Aktivisfonden

Stort tack till Aktivisfonden som återigen har gett gården ett ekonomiskt bidrag till vår verksamhet för barn och unga.   ”Den första juli 2015 startade vi Aktivisfonden. En fond som har till uppgift att ge ekonomiskt stöd till barn med särskilda behov, barn som vill prova på och utveckla sin förmåga inom idrott med målet att må bättre, leva lite sundare och träffa vänner som delar intresset att idrotta och röra på sig.” Vill ni vet mer om Aktivisfonden så klicka här!   Återigen, STORT tack!

Läs mer »

Stickcafé

Efter gårdagens succé med stickcafé har vi nu bestämt ett nytt datum. 6 april kl. 18-19.30  Anmälan görs via hemsidan eller på instagram.  Ni tar med er egna stickor, garn, beskrivningar och annat som ni kan behöva. På plats kommer det finnas möjlighet att köpa hemmagjord soppa och bröd till självkostnadspris. 

Läs mer »