Okategoriserade

De nya fjällkorna..

Som ni vet har vi haft problem med hemsidan men nu hoppas jag att de ska vara lösta. 4H-gården har tillsammans med Kungliga Djurgårdens förvaltning och Kungens fårahedar fått i uppdrag att beta marker här ute på Norra Djurgården. Vi har fått en besättning med kor från en familj i Allingsås, Tack Snälla ni. Korna har nu varit på gården i två veckor och verkar tirvas riktigt bra. Korna är av rasen Fjällkor och vissa har inslag av Highland Cattle. Meningen med korna är att de ska verka som naturvårdare på Kungliga markerna. Under vintern kommer de att stallas upp i fisksjöängshagen med tillgång till stor ligghall och foder. Under vår och sommar kommer de att beta de marker som vi har via betesavtalet. Korna har ännu inte fått några namn så kom gärna med förslag på vad du tycker de ska heta. Det är 4 kor, 2 kvigor och en liten kvigkalv. Maila ditt förslag till: storaskuggan2@hotmail.com , namnen kommer att presenteras på hemsidan i slutet på nästa vecka. Kom gärna ut och titta på de nya korna.

Här kommer lite bilder från ankomsten.